Články

vloženo: 22.04.2010

Aljašský deník 1. - přílet

Brzo ráno na letišti se potkáváme všichni kromě Martina, který letí po vlastní ose. Po zaplacení nadváhy jsme každý o 50 eur lehčí a nasedáme do letadla. Na přestupu v Amstru máme asi 3 hodiny. Někdo se kouká do itineráře v kolik je boarding na letadlo do Mineapolis a s jistotou časové rezervy se uchýlime do klidové zóny a odpočíváme. Jelikož nejsme z těch co by rádi stáli v řadě do letadla, říkame si, že postačí po začátku boardingu vyrazit ke gate. Najednou se v rozhlase ozvou naše jména a my tušíme, že vzduchové lahve do snowpulse batohů, které jsme zakopali do tašek nám asi vyhmátli a bude problém. Když ale přicházíme ke gate, zádná řada tam není a nám pomalu dochází, že problém není v lahvích, ale domnělý boarding time byl odlet. Takže to bylo tak tak, že nám letadlo neuletělo. Málem zajímavý konec výletu 5 zkušených cestovatelů. Zbytek naší cesty probíhá podle plánu. Časy odletů vždy kontrolujeme a cca 1:00 místního času přilétáme do Anchorage. Po vyzvednutí zavazadel jsou naší největší obavou zabavené kyslíkové lahve do batohů, bez nichž bychom v lavinových svazích Aljašských hor lyžovali neradi. Naštěstí jsou tam kde byly a můžeme se vydat taxíkem k obytkám v nichž již první noc přespíme.
Po 10 minutách cesty nás v jedné z našich dvou obytek přivítá Martin. Rozdělíme se Já a pedro v jedné a Martin, Tomáš a Michal v druhé. Víc zatím organizovat není potřeba a tak jdem Aljašku přivítat místním pivem do vedlejšího baru.
 

Foto




Příspěvky k článku

  1. tyto fota by pedro, budu vas fotkama krmit postupne... :-)
  2. robin  |  22.04.2010, 17:03
  3. kamo jak tak ctu ten denik a obavy o bombicku do snowpulse, musim se smat :-)) se snowpulsem jsem absolvoval 4 lety se swiss airem jako prirucnim zavazadlem a az ted mne napadlo, ze ta tlakova lahev muze byti problem :-)) - myslim, ze ani Sochis to neresil. Spise jsem mel problem, ze jsem po casovem presu, pri ceste domu, nevytahl lopatu a sondu z baglu, tak to na letisti strasne resili, nakonec jsem nastoupil s plnou polni a na dne baglu se jeste k tomu valel muj zaviraci nozik :-)) ale jinak dobry postreh :-)
  4. kumestrol  |  22.04.2010, 21:36
  5. Ta první fotka je nádherná-je to krása když brzo ráno nebo večer jsou osvícené sluncem jenom vrcholy!Dvakrát tak pokud to člověk sleduje z některého z nich.
  6. Michal  |  23.04.2010, 11:25
  7. jj je to pravda, z vrcholu jsme par krat sledovali spis zapad slunce. uvidite v dalsi serii fotek :-)
  8. robin  |  26.04.2010, 09:41
  9. Kurnik, uz se tesim na pokracovani. A moc nas nenapinej
  10. -b-n-x-  |  27.04.2010, 13:29
  11. robine kdy nam dáš další díl nenapínej nás my chceme vědět víc :) :)
  12. lukas  |  12.05.2010, 21:40
Na začátek

Zanechat příspěvek

CAPTCHA

Partneři